به گزارش قدس آنلاین به نقل از تسنیم، ولی الله سیف عصر امروز در حاشیه همایش سراسری روسای شعب بانک کشاورزی در جمع خبرنگاران در بابلسر اظهار داشت: در تبصره 35 قانون بودجه سال 95 پیشبینی کرده بودیم که از ظرفیت بانک مرکزی برای اصلاح ساختار نظام بانکی، کمبود کفایت سرمایه بانکها و جبران بدهیهای دولت به نظام بانکی استفاده کنیم.
وی افزود: 45 هزار میلیارد تومان برای این منظور در نظر گرفتیم که 35 هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه و کاهش بدهیهای دولت تخصیص یافت و 10 هزار میلیارد تومان برای بخشودگی سود مطالبات کمتر از 100 میلیون تومان در نظر گرفته شد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: اولویت به تخصیص 2250 میلیارد تومان برای بخشودگی سود و جرائم تسهیلات کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیرمترقبه داده شد که عملکرد بانک کشاورزی در این زمینه بسیار درخشان بود.
وی بیان کرد: خوشبختانه این مکانیزم برای سال 96 نیز تمدید و مقرر شد سود و جرائم تسهیلات کمتر از 250 میلیون ریال طبق دستورالعملی که به زودی ابلاغ خواهد شد مورد بخشودگی قرار گیرند.
سیف با بیان اینکه از اساسیترین سرمایههایی که سازمان را به سوی اهداف پیشبینی شده هدایت میکند همسویی، انسجام و همافزایی نیروی انسانی است، گفت: مدیریت موفق، جامعیت نگاه به مجموعه تحت مدیریت و هدایت هماهنگ همه عوامل به سوی رشد، جهتگیریها و اقدامات مثبتی است که خوشبختانه در بانک کشاورزی انجام شده است.
وی با تاکید بر اهمیت بخش کشاورزی در استقلال اقتصادی کشور و تحقق رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، بانک کشاورزی را ابزار و نهاد اصلی در جهت تقویت و توسعه بخش کشاورزی اعلام کرد.
سیف، شکل امروزی بانک کشاورزی را بانکی تخصصی دانست که علاوه بر فعالیتهای جاری بانکداری، تمرکز ویژه ای بر حمایت از بخش کشاورزی دارد و این مهم را از طریق جامعه گسترده سپردهگذاران در سطح کشور انجام میدهد که جزو ویژگیهای منحصر به فرد این بانک است.
وی تصریح کرد: سرمایه جدی نظام و حاکمیت برای اعتلا و توسعه بخش کشاورزی، به حق بانک کشاورزی است و به این دلیل تقویت سرمایه بانک کشاورزی مورد توجه و تاکید قرار دارد و در پی تصویب تبصره 35 قانون بودجه و افزایش سرمایه این بانک در سال 95، روند افزایش سرمایه این بانک در سال 96 نیز ادامه خواهد داشت و به زودی سرمایه بانک کشاورزی، 3700 تا 3800 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رسالت اصلی بانکها جمعآوری منابع کوچک و فراهم کردن منابع عظیم برای اهداف تولیدی، عمرانی وتوسعه ای است گفت: بانک یک بنگاه اجتماعی و یک بنگاه اقتصادی است.
سیف با بیان اینکه نظام بانکی ما از یکسری عدم تعادل رنج میبرد به توصیف بخشی از این مشکلات پرداخت و گفت: عدم تعادل در هزینه و درآمد یکی از این مشکلات بوده که باید از طریق تقویت منابع کسب درآمد، حرکت به سوی سودآوری و خلق ارزش برطرف شود.
وی عدم تعادل در دارایی و بدهی بانک و مدیریت منابع و مصارف را مشکل دیگر نظام بانکی اعلام کرد و از سیستم بانکی خواست تا بهینهسازی نسبت تسهیلات اعطایی به سپردههای جمع آوری شده را در دستور کار داشته باشد.
نظر شما